oxoweb993843

Renovatie Krommerijnbrug, Utrecht

Renovatie Krommerijnbrug, Utrecht
In opdracht van de gemeente Utrecht wordt de Krommerijnbrug in Utrecht gerenoveerd. APM B.V. is hier verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het het project vanaf de ontwerp- tot realisatiefase. De aannemer van dit project is Aannemingsbedrijf De Vries Werkendam B.V. Het is een unieke klus doordat het werk zich in het drukke centrum van Utrecht bevindt en doordat er werkzaamheden worden uitgevoerd op, om en vooral onder de brug. Het project is gestart rond juni en de verwachting is dat we eind oktober een mooie gerenoveerde brug opleveren. 
 
De werkzaamheden 
Door de prettige samenwerking met de opdrachtgever hebben we vooraf een aantal optimalisatie kunnen doorvoeren in de uitvoering. Zo zijn er, in plaats van de in het bestek voorziene damwandplanken, nu staalplaten onder de brug aangebracht. Deze platen zijn voorzien van damwandsloten en zijn met behulp van op de beperkte hoogte aangepaste materieel rondom de landhoofden en middenpijler van de brug aangebracht. Verder is de fundering van de brug versterkt met groutinjectiepalen. Ook is het brugdek versterkt en zijn de bestaande fiets- en voetpaden verwijdert en vervangen. De aanliggende vleugelwand langs de Abstederdijk moest compleet worden vervangen. De damwand, het betonwerk en het metselwerk is helemaal aanpakt. We hopen de Krommerijnbrug te kunnen voorzien van een kwaliteitsinjectie, zodat deze fris kan beginnen aan haar tweede (of derde, of vierde) leven. 
 
Tour de France 
Een uitdagend aandachtspunt in het project was de Tour de France die dit jaar startte in Utrecht en de Krommerijnbrug maakte deel uit van het parcour. Het is gebleken dat onze werkzaamheden de tour de France niet hebben verstoord.