oxoweb993843

Delft, Alphen en Zoeterwoude

Delft, Alphen en Zoeterwoude
 
APM B.V. voert het project- en contractmanagement uit voor het project Oeververvanging in Delft, Alphen en Zoeterwoude dat door de provincie Zuid-Holland aan Aannemingsbedrijf De Vries Werkendam B.V. is gegund. Het project is verdeeld over de 3 trajecten T1.30, T4.3Z en T4.4N. Het eerste traject bevindt zich bij het Rijn-Schiekanaal (de Vliet) langs de Oostsingel in Delft ter hoogte van de Plantagebrug tot de Oostpoortbrug. Het andere traject langs de Oude Rijn ter hoogte van de Maximabrug, langs de Gnephoek en de Hoogerwaard in Alphen aan den Rijn. Het laatste traject ligt ook langs de Oude Rijn ter hoogte van de Antoniusstraat in Zoeterwoude. 
 
Vervangen van de oevers 
De oevers voldoen niet meer aan de huidige eisen op het gebied van onderhoud en veiligheid. Groot onderhoud is nodig voor een vlotte en veilige doorstroom van het scheepvaartverkeer. De vernieuwde oeverconstructies garanderen borgen de veiligheid van de oevers voor de komende 80 tot 100 jaar.
 
Omgeving
 
Traject Delft
We vervangen de oevers midden in het centrum van Delft. Om het werk heen bevinden zich monumentale panden die vooraf bouwkundig worden opgenomen. Om alle omwonenden te betrekken bij het project en hun van de juiste informatie te voorzien is er vooraf een informatieavond gehouden. Ook houden we de omwonenden maandelijks op de hoogte van de werkzaamheden en is de omgevingsmanager altijd bereikbaar voor vragen of klachten. 
 
Traject Alphen aan den Rijn
In de omgeving van dit traject bevinden zich voornamelijk bedrijven. Met de bedrijven heeft vooraf aan de start goede afstemming plaatsgevonden. Ook tijdens de werkzaamheden worden de werkzaamheden afgestemd. In het werk ligt namelijk de te realiseren Maximabrug. Met de projectleider van dat project overleggen we regelmatig over de planning. Ook de tijdelijke Maximabrug, die door bedrijven gebruikt wordt om transporten naar de overzijde te vervoeren, ligt middenin het werk. Geplande transporten worden in overleg ingepland zodat we geen last hebben van elkaars werkzaamheden.  
 
Traject Zoeterwoude
De werkzaamheden bij dit traject vinden plaats in de tuinen van particulieren. Door ROBO-overeenkomsten is de Provincie eigenaar geworden van de oevers. Doordat we hier te maken hebben met particulieren is een persoonlijke benadering van belang. Voor de start van de werkzaamheden stemmen we de werkzaamheden met de bewoners af. Tijdens de uitvoering houden we de bewoners op de hoogte van de voortgang.